GK Maksimir

Zrinka Galić

Rođena u Zagrebu, 24. travnja 1973.

Sa 7 godina upisuje se u Pionirsku školu sportske gimnastike, a s nepunih 9 prelazi na ritmičku gimnastiku u tadašnji Klub Partizan, današnji GK Maksimir.

1985. godine, kao jedanaestogodišnja djevojčica postaje prvakinja Zagreba i Republike Hrvatske pod vodstvom trenerice Gordane Cimaš, jedne od trenera s najdužim stažom u Hrvatskoj i najboljim rezultatima sa svojim vježbačicama.

S 15 godina ponovno postaje juniorska prvakinja grada Zagreba i Hrvatske a pri samom vrhu ostaje i u seniorskoj dobi.

Uspješna i u samom vrhu hrvatske ritmičke gimnastike i Jugoslavije bila je do kraja aktivnog bavljenja , no prekida s vježanjem s nepunih 17. godina.

Nakon toga pohađala je trenerski tečaj za trenera ritmičke gimnastike na Bjelolasici.

Nastavlja s radom pohađajući balet u Kazalištu Trešnja kod prof Hercigonja Silvije.

S grupom entuzijasta i zaljubljenika u ples svoje znanje nadogradila je na satovima baleta kod bivše balerine, gospođe Viktorije Slamnig (balet majstor koja je istovremeno vodila satove baleta u Studiju za suvremeni ples i u Zagrebačkom plesnom ansamblu, dugi niz godina), koja ju upućuje na rad u Zagrebački plesni ansambl .

Članica Zagrebačkog plesnog ansambla bila je dvije godine.

Plesala je s različitim koreografima i izvan ansambla (Mare Sesardić, Mirna Žagar, Jasminka Neufeld Imrović, Rajko Pavlić- Liberdance..).

Održavala je satove barre a terrea za odrasle te ritmičke gimnastike za djecu do 15 godna.

Pohađala je i razne plesne radionice učeći razne plesne tehnike, nastupala u tv show programima, te u nekoliko predstava:

1. “SUNCOBRANI” 1991./1992.g. (koreograf Mare Sesardić) predstava koja je predstavljena na 9.Tjednu suvremenog plesa

2. “Labuđa močvara” 1993. g. (koreograf Mirna Žagar, tadašnja ravnateljica Tjedna suvremenog plesa) – predstava s kojom iste godine nastupa na turneji u sklopu projekta Zagreb u Kopenhagenu i Stockholmu, kao dio manifestacije Kopenhagen-kulturna prijestolonasljednica Europe);

te se, također 1993.g. pripremala za nastup u predstavi „Ruta“(koreograf Jasminka Neufeld Imrović).

Ostaje aktivna do svoje 21. godine kad osniva vlastitu obitelj.

Vratila se u ritmičku gimnastiku 2001. g. kao vanjski suradnik KRG Zagreb, te kao voditelj rekreativnog programa.

Položila je i sudački ispit za nacionalnog suca 2004., čime postaje član Hrvaskog gimnastičkog saveza te i dalje sudi na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima.

Od početka 2013. g. sudi za GK Maksimir  te vodi natjecateljske grupe ritmičke gimnastike.

Hrvatski