Gimnastički klub Maksimir Zagreb
Hrvatski jezikEnglish language
Pročitaj odgovore na

Česta pitanja

Tu smo da ti olakšamo stvari! Evo odgovora na najčešće postavljana pitanja koja smo primili.

Ako imaš još neka pitanje ili trebaš dodatne informacije, samo nam se javi.

Česta Pitanja - Naslovna

Ritmička gimnastika je izrazito ženska sportska disciplina koja kombinira sport s umjetnošću. Za nju je potrebna izražajnost, tehnička spretnost sa spravama te zahtjeva fleksibilnost, snagu, koordinaciju i muzikalnost. To je ujedno i olimpijski sport u kojem se vježbe izvode spravama: vijačom, obručem, loptom, čunjevima i trakom. Vježbe mogu biti individualne i grupne. Vježbanje kod djevojčica utječe na razvoj i poboljšanje niza motoričkih sposobnosti poput koordinacije, pokretljivosti, snage, brzine i agilnosti. Raznovrsnost i bogatstvo kretanja pozitivno djeluje na kulturu pokreta, plesnost, gracioznost te lijepo i pravilno držanje tijela.

Rekreativna gimnastika se odvija dva puta tjedno, po sat vremena te 45 minuta za grupe djevojčica 4 i 5 godina. Djevojčice se uče osnovama ritmičke gimnastike, lijepog i pravilnog držanja, gimnastičkog hodanja, potiče se koordinacija pokreta tijelom. Uče se također i osnovni pokreti rekvizitima ritmičke gimnastike, a sve to uz dozu igre ,plesa i zabave.

Natjecateljski program je intenzivniji te zahtjevniji od rekreativnog. Natjecateljice treniraju svakim danom po više sati. Postoje određene predispozicije koje dijete mora imati kako bi bilo spremno prisustvovati u natjecateljskom programu.

Najmlađa grupa koja se svake godine formira je grupa djevojčica od 4 godine. Moguće je također i upisati djevojčicu s 3,5 godine ukoliko se procijeni da su njezine sposobnosti za praćenje treninga od 45 minuta razvijene.

Bilo koja dobna skupina djevojčica može doći i probati trenirati ritmičku gimnastiku.

Svake godine s početkom školske godine upisujemo djevojčice sve dok se ne popune grupe. U toku cijele godine moguće je kontaktirati klub kako bi se provjerilo ima li slobodnih mjesta u pojedinoj grupi.

Moguće je priključiti ih istoj grupi ukoliko postoji slobodnih mjesta u grupi gdje bi pohađale treninge.

S početkom sezone glavna trenerica napravi selekciju te se prema tome formiraju napredne grupe.

Potrebno je priložiti liječničku povijest bolesti prilikom sljedećeg plaćanja kako bi se platila polovična članarina. Trenerice također vode evidenciju prisutnosti svakog treninga.

Roditelji ne smiju ulaziti u prostore dvorane, kako zbog kućnog reda dvorane, tako i zbog mogućeg ometanja sata i djece. Za detalje o tijeku treninga, molimo Vas da ostavite kontakt telefonski broj kako bi Vas trenerice povratno kontaktirale.

Ne postoji mogućnost da roditelji gledaju trening prije upisa, no GK Maksimir nudi mogućnost da djevojčice dođu na probni trening, a sve informacije nakon njega roditelji će dobiti od voditelja treninga.

Nije moguće. Djevojčice predajete voditeljicama na ulaznim vratima gdje ih nakon toga one odvode u njihove garderobe, pomažu im prilikom presvlačenja i svi zajedno odlaze u dvoranu. Po završetku treninga, na isti princip djevojčice se izvode roditeljima.

Potrebno je obući sportske tajice i majicu ili dres te čarape. Frizura mora biti uredna.

GK Maksimir osigurava za djevojčice rekvizite za rad u dvorani. Rekvizite nije moguće iznositi izvan dvorane. Samostalno kupovanje rekvizita moguće je prema vlastitim željama.

Želiš nam se pridružiti?
Prije upisa nudimo ti mogućnost dolaska na trening i da dobiješ uvid o radu našeg kluba. Nakon probnog treninga možeš odlučiti želiš li nam se pridružiti.
PRIDRUŽI NAM SE
chevron-down